+45 93 30 20 50 [email protected]

Familiehandel

Handler I internt i familien, er I sikkert allerede enige om langt de fleste vilkår for handlen. Afhængig af situationen kan det være en god idé at få alle aftaler, rettigheder og forpligtelser skrevet i en købsaftale. I andre situationer vil det være nok at tinglyse et skøde på ejendommen, hvor de vigtigste aftaler er skrevet ind i handelsvilkårene.

Selvom det er en familiehandel, er det vigtigt at få alle aftaler på plads. En mindre uenighed om et vilkår i forbindelse med handlen skulle jo nødig skabe splid i familien. I nogle tilfælde skal der også tages hensyn til andre familiemedlemmer, så der ikke sker en skæv fordeling i familien.

I langt de fleste tilfælde er det muligt at overdrage ejendommen til en købesum, der er 15% højere eller 15% lavere end den seneste offentlige ejendomsvurdering, før der udløses gaveafgiftspligt. 15% reglen anvendes typisk ved familieoverdragelser mellem forældre og børn. Det er en betingelse for anvendelse af 15% reglen, at der ikke er sket væsentlige ændringer siden seneste offentliggjorte ejendomsvurdering og at parterne ikke er bekendt med, at ejendommen har en anden handelsværdi, f.eks. efter indhentelse af en sagkyndig vurdering.

For at undgå interessekonflikt rådgiver vi kun en af parterne i handlen.

Lad os tage en uforpligtende snak omkring jeres familiehandel

 

Hos Kvik Bolighandel sidder vi klar tage at hjælpe jer. Lad os tage en uforpligtende snak omkring jeres bolighandel.

14 + 11 =